“Als ik met je spreek, wil ik niet alleen aandacht voor wat ik te vertellen heb. Ik wil juist ook van jou horen wat je denkt.” Toen ik zelf Clean Language leerde en vrienden vroeg proefkonijn te zijn voor een Clean Language gesprek, kreeg ik meermaals deze opmerking.

Ik ging me afvragen hoe je in een gesprek tussen gelijken gezamenlijk een onderwerp kunt verkennen op een Clean manier. In samenwerking met Ronald van Oosten heb ik hiervoor Clean Co-Creation ontwikkeld.

Clean Co-Creation biedt twee mensen de mogelijkheid om samen een onderwerp te verkennen, gebruikmakend van Clean Language vragen en principes. Het proces bestaat uit zes fases: drie om de persoonlijke relatie met het onderwerp te verkennen, de vierde om overeenkomsten en verschillen tussen de gesprekspartners te onderzoeken, de vijfde om te reflecteren op het gesprek en een laatste om een volgende stap voor te bereiden. Tijdens iedere fase wisselen de gesprekspartners van rol (facilitator/spreker).

Ik verzorg korte, goed gewaardeerde workshops waarin we met elkaar met Clean Co-Creation een onderwerp verkennen. Ervaring met of voorkennis van Clean Language is niet nodig. Na de workshop ben je een mooie uitwisseling én een eenvoudig Clean-proces rijker!

Meer informatie is te vinden op: http://www.clean-co-creation.com. Hier kun je ook de Clean Co-Creation handleiding downloaden (diverse talen beschikbaar, waaronder Nederlands).

Contact:    
E: sinnige@praktijksinnige.nl
T: 06 2445 2778