De boodschap van de persconferentie van premier Rutte op 8 mei j.l. geeft vanaf 11 mei ruimte om, naast (beeld)bellen, ook weer op andere manieren in contact te zijn. Concreet komen de volgende mogelijkheden erbij: wandelafspraken in Oegstgeest of Zoetermeer (op 1,5 meter afstand; met haptonomische oefeningen) of afspraken in mijn grote praktijkruimte op Röntgenlaan 25 in Zoetermeer.

Tegelijkertijd blijft het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Het Coronavirus is nog steeds actief en vanuit mijn beroepsorganisatie zijn bepaalde spelregels opgesteld voor onze veiligheid. Het is belangrijk om deze te kennen en te respecteren.

Klachtenvrij
– als ik of jij klachten hebben zoals koorts (38 of hoger), verkoudheid, hoesten of niezen, dan kan de afspraak alleen via beeldbellen doorgaan. Bij afzegging vanwege dit soort klachten, ongeacht of dit tijdig wordt gedaan, worden geen kosten berekend.
– ook indien een van de gezinsleden/huisgenoten symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen kan het consult alleen via beeldbellen doorgaan. Ook dan mag kosteloos afgezegd worden.
– vlak voor onze afspraak stel ik een aantal vragen (triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan

De afspraak
– ik plan mijn afspraken zo, dat er tijd tussen de afspraken is: kom op tijd, maar niet te vroeg
– bel me op de afgesproken tijd op mijn mobiele nummer: 06-24452778 en ik ontmoet je bij de deur
– we schudden geen handen en houden 1,5 meter afstand van elkaar
– ik bied geen thee of water aan
– het toilet is (in principe) niet te gebruiken
– neem zo min mogelijk spullen mee en stop ze in tas of jaszak
– raak zo min mogelijk aan in de praktijk
– voor een consult in de praktijkruimte vraag ik je je handen te wassen in het keukentje bij de praktijkruimte. Ik zorg voor zeep en papieren handdoekjes.

– het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand
– voor zover mogelijk geef ik instructies en oefeningen op minimaal 1,5 meter afstand
– fysiek contact wordt tot een minimum beperkt
– de behandelbank is wel beschikbaar. Deze desinfecteer ik na ieder gebruik. Eventueel kan je zelf een (bad)laken meenemen.

Reinigen en desinfecteren
– voor en na de behandeling was ik mijn handen en onderarmen met desinfecterende zeep
– na iedere afspraak worden contactpunten zoals de deurklinken, armleuningen van de stoelen en kraan in keukentje schoongemaakt


Disclaimer
Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans bestaan, hoe gering ook, dat je besmet raakt in de praktijk, tijdens het consult of op weg naar de praktijk. Met het maken van de afspraak ga je akkoord met dit risico. Het alternatief van (beeld)bellen blijft mogelijk. Ook deze consulten worden conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in het totaalaantal vergoedingen.